2009-01-31

Idag hade jag ju tänkt...

... att jag skulle lägga ut lite bilder från pärlträffen igår men jag glömde ta fram kameran. Dock va det en mycket trevlig eftermiddag och även om min kreativa blockering inte riktigt släppte så fick jag gjort några smycken som jag kommer lägga upp när jag fotat dem. Tills dess får ni hålla tillgodo med detta halsband:

2009-01-29

Pärlande träff

Imorgon kommer några vänner över på en kreativ stund, vilket kommer bli jätteskoj! Det var ett tag sedan jag gjorde några smycken nu och det brukar ge extra energi att sitta med andra och se vad de gör. Hoppas det blir så även denna gången, kanske det blir några hårsmycken...

2009-01-27

Flera napp på lagerrensningen

Mitt tidigare inlägg handlade om att sätta ihop en offert med sådant jag vill bli av med och skicka ut till andra pärlshopar, vilket jag gjorde i förra veckan. Jag fick flera napp, vilket var jättekul och bra och idag har jag skickat iväg ett paket på över 16 kg! Gissa om det var tungt att kånka till butiken?!
Fortfarande finns dock en hel del saker kvar, nedan ser du dessa, hör av dig om du är intresserad av att köpa något av dem!?
Vänligen,
Linda

2009-01-21

Utförsäljning av storpackar till bra pris

Igår och idag har jag sammansatt en lista på vissa pärlshopsrelaterade produkter som jag har alldeles för många kvar av. Min tanke är att jag ska försöka sälja av det till någon annan som jobbar med försäljning av pärlor och tillbehör, till låga priser. Om Du är intresserad är du välkommen att höra av dig!
Nedan är tre exempel på sådant jag har kvar.

2009-01-19

Datakrångel

Eftersom jag tycker det är lite krångligt att jag inte kan fixa allt med webshopparna själv, såsom exempelvis designen, så bestämde jag mig för att jag minsann skulle klara mig själv. Sagt och gjort, i lördags bestämde jag mig för att radera pärlshopen och den gamla Smyckorama-bloggen. Efter att jag tagit bort databaserna och en del mappar via ftp'n så va jag så himla nöjd med att allt funkade som det skulle i smyckeshopen. Ända tills jag provade att logga in i administrationsdelen och jag inte kom in... Gissa om jag fick ont i magen?! Idag har jag dock varit hos Christian på GEF-AB som, med lite hjälp från mitt webhotell Oderland, hjälpte mig att ställa i ordning allt igen. Jag är fantastiskt tacksam för den hjälpen!

Trots datakrångel är jag glad att pärlshopen är borta, och Christian hjälpte mig även att länka om till denna bloggen i stället för den gamla samt med en ny startsida. Så nu ser allt ut som det ska och som jag vill! Välkommen in: www.smyckorama.se

2009-01-17

Pärlor till salu!

Idag har jag tagit kort på en hel massa olika pärlor och tillbehör som kommer ut på Tradera med 10 minuters mellanrum under dagen idag. Här är en liten del av det du kan fynda:























































Det finns även mixar av silverfolierade pärlor, lås, cloisonnepärlor... med mera med mera. Och det bästa är att alla auktioner startar på 1 kr! Det är med andra ord en mycket bra idé att gå in och kolla på mina auktioner om du tycker om att göra smycken. Du hittar mina auktioner här.

2009-01-16

Venture Cups entreprenörskväll för kvinnligt företagande

Ikväll var jag på en givande kväll för kvinnligt entreprenörskap på Nordic Club, arrangerad av Venture Cup. Kvällen var fylld av mingel, prova-på yoga, god mat och härliga kreativa övningar med coachen Maria på MIKU.
Nedan foto är från övningarna med Maria. Om man tittar noga ser man min spegelbild.

















Tack för en trevlig kväll!

När jag går på företagsevenemang brukar jag vara noga med att ha på mig mina egna smycken - det är både kul att visa upp dem och bra att kunna visa vad jag gör om någon undrar.
Kvällens smycke blev ett underbart örhänge som jag matchade till en skir, grön top.

2009-01-13

Nya örhängen

Några dagar under julen kände jag mig kreativ och gjorde en del nya örhängen, vilka jag lade in i smyckeshopen i förra veckan när jag kom tillbaka efter lite julledighet.
Här är några av dem:















































Vill du se resten av örhängena? Klicka här.

2009-01-12

Pärlshop stängd

För exakt en vecka sedan idag, den 5 januari, stängde jag ner den av mina webshoppar ur vilken jag sålde pärlor och smyckestillbehör, efter att jag haft utförsäljning i princip i ett år.
Trots att jag sålt ut en hel del har jag fortfarande mycket pärlor och tillbehör kvar och sedan i lördags ligger allt som är kvar på vardagsrumsgolvet eftersom jag tänkt få lite koll på hur mycket det är.
Min tanke med att ha lagt ut allt på golvet är också att jag ska sätta ihop paket och sälja på Tradera, vid intresse finner du dem här. Alla auktioner kommer ha utropspris 1 kr.

Att ha pärlorna i blickfånget hela tiden gör att jag känner mig ännu nöjdare med mitt beslut att stänga pärlshopen eftersom jag inser hur mycket tid den tagit för mig. Att ha kontor och lager hemma är bra i och med att man kan ta itu med arbetet när som helst. På samma gång så är det just det, man kan jobba när som helst och därmed är det svårt att koppla bort jobbet. För mig har det resulterat i ständigt dåligt samvete över att jag inte jobbat med företaget mer.
Min förhoppning är att jag nu kommer kunna fokusera mer på mina studier och även på mina smycken, eftersom min tid tidigare gått åt mestadels åt pärlorna.
Det ska bli skönt och spännande att kunna lägga min tid på annat än jag gjort tidigare.

2009-01-11

Ny blogg!

På begäran från människor i min närhet som tycker att jag varit alldeles för dålig på att skriva i mina två tidigare företagsbloggar så gör jag här ett tredje försök. Sedan tidigare har jag alltså två bloggar där jag skriver om mitt företag Smyckorama. Den ena är en strikt företagsblogg som ligger på samma webhotell som hemsidan och den andra ligger hos driftig.nu och har handlat både om mig som person och om mitt företagande...

Varför gör jag då en helt ny blogg nu, kanske du undrar? Svaret är att jag tänkte att det borde vara lättare att sätta igång ordentligt om jag har en helt tom sida att fylla i stället för att försöka väga upp för mitt tidigare dåliga bloggande.

Denna bloggen kommer således handla om mig, mitt företagande och mitt företag. Jag heter Linda och driver sedan sommaren 2006 som sagt företaget Smyckorama, där jag designar unika smycken. Jag har tidigare även haft en pärlshop där jag importerat pärlor och smyckestillbehör från utanför Sverige och sålt vidare till andra pärlare. Pärlshopen stängde jag dock vid årsskiftet 08/09 till förmån för mina studier då jag ska börja läsa Socionomprogrammet vid Göteborgs Universitet nu under våren. Jag har tidigare läst 30hp Genusvetenskap och 60hp Socialantropologi.

Jag hoppas att jag lyckas hålla igång denna bloggen bättre än jag gjort tidigare och att du kommer tycka den är intressant att följa.

Njut av läsningen!
Linda

Följ min blogg med bloglovin